Veel voorkomende klachten tijdens het fietsen

Voet en enkel

Een te lage zadelstand en foutieve positionering van de schoenplaatjes kunnen zorgen voor pijnlijke kuitspieren en achillespezen. Ook slapende voeten kunnen verholpen worden door een aanpassing aan de schoenplaatjes.

Knie, bovenbeen en heup

Knie- en beenproblemen zijn een frequente aanmeldingsklacht. Vaak ligt de oorzaak aan een foutieve zadelhoogte of te lange crankarm, al dan niet gepaard aan een beginnende heupartrose. Ook kan er een beenlengteverschil aanwezig zijn. Al deze zaken worden opgespoord en onderzocht bij het lichamelijk onderzoek en vergeleken met de camera-analyse van het fietsen. Een juiste fietspositionering kan deze klachten dus frappant doen afnemen.

Zadelpijn

Zadelpijnen zijn grotendeels te wijten aan een gebrek aan fietskilometers en verkeerde zadelkeuze. Zo spelen de breedte, setback en tilt van het zadel een cruciale rol. Een slechte zadelstand kan ook leiden tot schaamstreek en rugklachten. Met een zadeldrukpunt meting gaan we bepalen welke zadelpositie of zadel het beste bij u past.

Lage rug

Bij lage rugklachten is het belangrijk om de afstand zadel-stuur alsook het hoogteverschil tussen beiden te bekijken. Ook speelt de lenigheid van het individu een belangrijke rol bij de aanpassingsmogelijkheden van de fietspositie op de fiets. Daarom is het dus belangrijk om eerst een lichaamsscreening uit te voeren alvorens de fietspositie te bekijken.

Nek en schouder

Nek- en schouderpijn kan voorkomen worden door een correcte afstand tussen zadel en stuur. Ook speelt de breedte van het stuur een cruciale rol. Al deze zaken worden grondig uitgemeten tijdens een bikefitting.

Pols en hand

Slapende handen kunnen voorkomen worden door het stuur correct te plaatsen en zo de rek/druk op de nervus ulnaris en medianus te doen afnemen. Ook is het belangrijk om de juiste zadel-stuur afstand in te stellen om zo de druk op het stuur aan te passen. Zo zorgt een te grote afstand voor een meer voorwaartse verplaatsing van het lichaamszwaartepunt en dus meer druk op de polsen en handen.

Maak een afspraak

Verzenden