Hoe gaat een fietspositionering in zijn werk?

1. Kennismakingsgesprek

Ik luister naar je verhaal en toets je doelstellingen af. We bespreken eventuele problemen en peilen naar je blessure geschiedenis.

2. Lichaamsonderzoek

Er wordt een totale lichaamsscreening uitgevoerd. Deze is essentieel om de fiets naar de mogelijkheden van het lichaam te positioneren. We bekijken hierbij voornamelijk de flexibiliteit en beweeglijkheid van de benen, heupen en romp. Verder worden de volgende zaken ook bekeken: spier onevenwichten, instabiliteitsproblemen, reƫle en fictieve beenlengteverschillen, de statiek van benen en voeten, enz.

3. Afstellen schoenplaatjes

Op basis van de screening worden je schoenplaatjes afgesteld. De schoenplaatjes worden zo geplaatst dat voet- en enkelpijnen vermeden worden.

4. Analyse huidige fietspositie

Er volgt een analyse van je begin fietshouding. Hierbij plaatsen we je fiets op een rollensysteem waarbij we alles kunnen nameten en aanpassen. Zo wordt er een zadeldrukmeting uitgevoerd op het huidige zadel (of eventuele testzadels) en kunnen zitvlakproblemen vermeden worden. Hiernaast word je ook gefilmd in meerdere vlakken. Dit om de gewrichtshoeken te bepalen en je huidige fietspositie te optimaliseren.

5. Aanpassen fietspositie

Aan de hand van de gemaakte analyses stel ik de nieuwe positie af. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met de UCI/ITU/BTDF/VTDL reglementering.

6. Feedback en advies

We overlopen na afloop de gemaakte aanpassingen en lichten deze toe. Indien er een onderliggende klacht aan het licht komt wordt er ook passend advies gegeven.

Maak een afspraak

Verzenden